Lijnen en touwwerk

Gespecialiseerd in lijnen en touwwerk

De lijnen specialist van Thesailfactory is gespecialiseerd in het complete lopend want van uw boot.

Slippende lijnen in stoppers en lieren zijn ergerlijk en ook nog gevaarlijk, vallen met veel rek zijn niet bevorderlijk voor uw zeil prestaties, vaak kunnen er met relatief kleine ingrepen al mooie resultaten worden behaald, denk aan een Dyneema vertraging op uw achterstag bijvoorbeeld.

Toplijnen van Gleistein Ropes

Om de kwaliteit altijd te kunnen waarborgen werken wij met de toplijnen van Gleistein Ropes.

Bekijk het aanbod

Wij adviseren, leveren én monteren!

  • vallen
  • schoten
  • trimlijnen
  • verstaging
  • landvasten
  • fenderlijnen

Voor elk type boot, dus of het nu gaat om een dinghy, cruiser, racer of klassiek jacht, wij doen er alles aan, uiteraard in overleg met u, om de juiste lijn voor uw toepassing te vinden.

Lijnen laten splitsen?

Wilt u lijnen laten splitsen? Geen probleem wij splitsen alle lijnen, of het nu polyester is of Dyneema. Heeft u meer wensen, bijvoorbeeld het verjongen van een val of schoot, een vlaams oog, of Dyneema shackles, dan is dat uiteraard ook mogelijk, ook complexe zaken gaan wij niet uit de weg!

"... Wilt u lijnen laten splitsen? Geen probleem wij splitsen alle lijnen, of het nu polyester is of Dyneema ..."

Lijnen

Welke lijnen zijn het beste voor uw schip?

Wij maken graag een vrijblijvend advies op maat!

Het nut van een split versus een knoop!

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Ik hoor iedereen over Dyneema…is dat nou altijd nodig? Wel nee, op veel boten is het alleen maar onnodig duur en volstaan polyester vallen en lijnen ook prima en in andere gevallen (bijvoorbeeld bij laminaat zeilen) hoef je alleen de vallen te vervangen

Moet ik mijn lijnen in de winter van boord halen? Dit is wel raadzaam want in de winter worden ze erg snel smerig. U kunt dit simpel doen door de vallen te verwijderen met vlaggen lijntjes.

Kan ik alles in de wasmachine schoonmaken? Wij raden dit af, zeker met Dyneema en doe ze zeker niet in de centrifuge want dan gaat de mantel kapot. Als ze erg vies zijn werkt een lauw bad met groene zeep prima

Ik kom wel eens hele goedkope lijnen tegen op internet, waarom leveren jullie die niet? In dit geval is goedkoop echt duurkoop. Deze lijnen gaan snel slippen in de stoppers, de mantel raakt snel beschadigd, er zit veel rek op en de breeksterkte is vaak laag.

Stel ook een vraag

Benieuwd naar onze scherpe prijzen?

Wij maken graag een passend voorstel, geheel vrijblijvend!