Tuigerij

Ons doel is het tuigen van een boot voor de klant duidelijk te maken en u niet met allerlei technische verhalen en vakjargon om de oren te slaan. Dit doen wij door u vragen en problemen mbt verstaging, masten, lijnen, dekbeslag en zeilen serieus te nemen en zo goed mogelijk te beantwoorden. Dit kan per mail, maar liever komen wij nog bij u aan boord, want persoonlijk contact werkt vaak het best.

Tuigen boot

Tuigen bootWij helpen u graag bij het tuigen van uw boot, dit kan een totale refit zijn, denk daarbij aan het vervangen van uw verstaging, nieuwe lijnen, andere lieren, een nieuwe mast, furlex of giek, maar ook als u alleen een schoot wilt vervangen bent u van harte welkom.

Neem contact op >

Mast zetten en trimmen

Mast zetten en trimmenWij komen graag aan boord om uw mast te trimmen. Ook kunnen wij u helpen bij het zetten of strijken van de mast, bijvoorbeeld voor de winterberging, waarbij ook het mastbeslag, de vallen, de staat van de verstaging, de verlichting en de apparatuur wordt gecontroleerd.

Maak een afspraak >

Verstagingen

VerstagingenThe Sail Factory perst in haar werkplaats of bij u op locatie verstagingen voor alle typen boten, van 2mm tot 16mm. Veel verzekeraars stellen als eis dat u de verstaging na uiterlijk 15 jaar vervangt. Wij bieden u de mogelijkheid om vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Vraag een offerte aan >

Vaak met een kleine aanpassing al resultaat

Maak een afspraak, wij helpen u graag!

Ik heb een vraag?

Dan zijn wij er voor u! We willen onze kennis graag met u delen, neem geheel vrijblijvend contact met ons op of stel uw vraag hieronder.

Toe aan een refit?

Is uw boot toe aan een complete refit? Dan bieden wij de mogelijkheid om uw boot op te halen en bij ons in Lelystad te tuigen en daarna brengen wij op boot terug naar de thuishaven. Wij gebruiken voor het tuigwerk producten van gerenommeerde leveranciers, onder andere:

  • Selden,
  • Carlstahl
  • Harken
  • Bleu wave
  • Antal
  • Wichard
  • Gleistein Ropes
  • Marlow
  • Gottifredi Maffioli

Maak een afspraak   > Of bel 06 - 54 311 598

Kritische kijk op de verstaging

U heb vast wel eens op de steiger horen zeggen: het is net of ik over de ene boeg hoger vaar dan over de andere… dit zou best eens kunnen, want veel mensen kijken nooit naar hun masttrim. We komen regelmatig masten tegen die scheefstaan, onvoldoende spanning op de verstaging hebben of dat er een “slinger” in de mast zit. Dit is jammer omdat een goed getrimde boot nu eenmaal beter vaart en het ook voor de veiligheid goed is om eens kritisch naar de verstaging te kijken.

Wij komen graag bij u aan boord om uw mast te trimmen. Uiteraard kunnen wij ook helpen bij het zetten of strijken van de mast, bijvoorbeeld voor de winterberging, tevens controleren wij dan het mastbeslag, de vallen, de staat van de verstaging, de verlichting en de apparatuur in de mast. Dit is mogelijk bij u in de haven of bij ons in Lelystad, waar wij ook de mogelijkheid hebben van een kraan en een masten berging.

Kleine aanpassingen, groot resultaat

Veel zeilplezier wordt vergald door dingen die niet werken zoals het zou moeten, denk daarbij aan lijnen die niet lopen, slippende lieren, neerhouders die het niet meer doen, slappe verstaging, enzovoort. Vaak is er met wat kleine aanpassingen al resultaat te halen en wij helpen u daar graag bij.

In onze werkplaats, op locatie… of per post?

Het maken van verstaging en zeereling, doen we in onze werkplaats in Lelystad, maar kan uiteraard ook op locatie, dit geldt natuurlijk ook voor het maken en inscheren van vallen e.d.

Het is ook mogelijk om oude verstaging op te sturen, dan maken wij nieuwe verstaging, sturen het op en u monteert het zelf.

Benieuwd naar onze scherpe prijzen?

Wij maken graag een passend voorstel, geheel vrijblijvend!